Thursday, 6 October 2011

Eksklusif : Penyelewengan Tanah Adun DAPLim Guan Eng bersama CAT yang sudah terbukti berkurap sekali lagi ditangkap penipu,pembohong dan pembelit.

Regim DAP Pulau Pinang terbukti bukan saja zalim malah menindas rakyat.Mereka hanya bermuka muka dengan pelbagai taktik pembohongan semata mata mahu menutup penyelewengan yang mereka lakukan.

Negeri berkebajikan?Negeri yang kononnya memberi hak samarata?Semua itu hanyalah kosmetik dan retorik .Kita sering kali melihat pelbagai pendedahan bagaimana rakyat diperlakukan dengan zalim apabila penduduk kampung dihalau,rumah rumah dirobohkan.Penduduk kampung yang rumah dirobohkan tinggal puluhan tahun pun tidak diberi tanah sebagai ganti sebaliknya dihalau keluar bagaikan paria jalanan.Begitulah hinanya rakyat miskin yang mereka anggap hanya boleh dibeli dengan seratus dua.

Lim Guan Eng dan Regim DAP pernah berjanji bahawa mereka tidak akan sesekali memberikan tanah,projek atau pun pangkat kepada Adun Adun,Harus diingat,tidak pernah dalam sejarah seorang ketua menteri dalam masa yang sama memegang portfolio tanah,kerana apa beliau mahukan sangat jawatan itu?

Hari ini Pisau dedahkan salah satu dokumen bukti penyelewengan regim DAP untuk tatapan rakyat.


Dokumen ini membuktikan pemilikan tanah pajakan kerajaan, Pemilikan Tanah Pajakan Kerajaan yang mempunyai keluasan 11634.72 meter persegi oleh Tan Cheong Heng - Adun Dap Padang Lalang dan adiknya Tan Chong Hock. Dalam pada itu tanah yang diperolehi oleh Adun ini turut diberikan diskaun premium tanah sebanyak 80% sedangkan ia adalah tanah primeLand.

Apakah keistimewaan Adun ini hingga diberikan prime land,kenapa premium tanah diberi diskaun hingga 80%? Di manakah ketelusan yang dilaungkan Guan Eng? Adakah dengan memberi diskaun 80% menandakan Akauntabiliti dan Kecekapan kerajaan negeri?


Berita Seterusnya.... CLIK DISINI.

No comments:

Post a Comment